Sirka veľmi nepríjemnou chybou mladých vín je príchuť po monosulfáne - sírovodíku. Chyba vína sa prejavuje po chuti pripomínajúcej skazené vajcia. Menej častou chybou vína je príchuť po kyseline sírovej, ktorá vzniká zo zle vypláchnutých a veľmi sýrených sudov.
Vzdušnosť vína - víno nadobúda túto chybu ak fľašku s vínom necháme dlhší čas v neplných nádobách. Víno stráca buket, stáva sa mdlé.
Príchuť po korku vzniká vo fľaškových vínach nepriamim pôsobením huby Penicillium expansum. Chyba sa prejavuje výraznou dochuťou po korku a korkovej vône.
Zemitá príchuť - víno ju získava ak je víno vyrobené zo zablateného hrozna zberaného počas daždivého počasia.
Starinka - táto chyba je charakterizovaná príchuťou po chlebe a tmavšou farbou vína.
Sudovina - chyba vzniká vo vínách, ktoré sú skladované pri vyšších teplotách a zanedbaných sudoch.