NOVINKY

arr3Certifikát kvality zlata gold cuvee 23 karátCertifikát kvality zlata gold cuvee 23 karát ... arr3Darčekové vína od výrobcuSpoločnosť Gold Cuvee s.r.o. prináša na trh rad výrobkov radovej značky Gold Cuvee. Sme priamim... arr3Získané oceneniaVína, ktoré sú plnené v našich produktoch, získavajú každoročne ocenenia a medaile v hodnoteniach...

KONTAKTY

Gold Cuve s.r.o.
Cintorínska 660 7/A
Limbach 90091
tel: +421 903 630 631
napíšte nám
web: www.velkoobchodnazona.sk

ANKETA

Uvítali by ste množstevné zľavy?

Áno 32% Nákup po kuse je OK 23% Nie 22% Mám záujem ak je to možně 22%

» Choroby a chyby vín
Choroby a chyby vín

Sirka veľmi nepríjemnou chybou mladých vín je príchuť po monosulfáne - sírovodíku.  Chyba vína sa prejavuje po chuti pripomínajúcej skazené vajcia.  Menej častou chybou vína je príchuť po kyseline sírovej, ktorá vzniká zo zle vypláchnutých a veľmi sýrených sudov.


Vzdušnosť vína - víno nadobúda túto chybu ak fľašku s vínom necháme dlhší čas v neplných nádobách.  Víno stráca buket, stáva sa mdlé.


Príchuť po korku vzniká vo fľaškových vínach nepriamim pôsobením huby Penicillium expansum. Chyba sa prejavuje výraznou dochuťou po korku a korkovej vône.


Zemitá príchuť - víno ju získava ak je víno vyrobené zo zablateného hrozna zberaného počas daždivého počasia.


Starinka - táto chyba je charakterizovaná príchuťou po chlebe a tmavšou farbou vína.


Sudovina - chyba vzniká  vo vínách, ktoré sú skladované pri vyšších teplotách a zanedbaných sudoch.

 

MzQwOTk2